Videoconsulten

Bij het langzaam opschalen van de reguliere podotherapeutische zorg zullen wij, daar waar mogelijk, gebruik maken van videoconsulten. Wij willen u namelijk graag op de been houden en krijgen. Door de overstap op videoconsulten zullen wij de zorg op een andere manier leveren dan u van ons gewend ben en wij geloven er in dat we door onze ervaring, u ook met middels videoconsult, goede zorg, advies en service kunnen bieden.

Videoconsulten kunnen een uitkomst bieden bij:
- Pijnklachten tijdens het gaan
- Jaarlijkse of halfjaarlijkse zoolcontroles
- Diabetes voetcontroles (bij bekende patiënten)
- Eerste zoolcontrole na het aanmeten steunzolen

Na het videoconsult zullen wij met u bekijken wat de meest geschikte oplossing voor u is. Mochten we hierbij tot de conclusie komen dat podotherapeutische zolen nodig zijn dan zal er een afdruk van de voeten gemaakt moeten worden. Deze afdruk wordt op afspraak in onze praktijk aan de Julianastraat gemaakt waarbij de afstand van 1,5 meter gewaarborgd is. U maakt hierbij gebruik van de zij-ingang van het gebouw en niet van de hoofdingang. Dit is in samenspraak met de locatiebeheerder van de Ruijschenbergh.

Aanvullende services

De zolen zullen bij u thuis gebracht of opgestuurd worden, inclusief instructies. Klik hier voor het (in-) gebruik- (name) er van. Podotherapeutische zolen kunnen slijten en daarom adviseren wij altijd een jaarlijkse controle. Beoordeling van vervanging van de zolen kan dan ook prima middels een videoconsult plaats vinden. Heeft u reeds zolen en zou u graag een tweede paar willen ontvangen dan is dat mogelijk wanneer er geen pijnklachten aanwezig zijn. We hoeven hier geen videoconsult voor te plannen, u kunt dit u per mail of telefonisch aan ons doorgeven.

Note

De Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) heeft telefonische/videoconsulten (voorlopig in crisistijd) erkent als alternatief voor de fysieke zorg; telefonische/videoconsulten worden derhalve vanuit de aanvullende verzekering vergoed.

Wilt u een afspraak maken voor een telefonisch en/of videoconsult, een nieuw paar zolen bestellen of heeft u vragen? U kunt ons bereiken op 0492-364987 of een email sturen naar: info@podotherapie-gemert.nl
Liever zien wij u ‘live’ in onze praktijk, maar door de huidige richtlijnen is dit voorlopig niet mogelijk. Wij hopen u op deze manier goed van dienst te kunnen zijn.